Ok. 200 g suchej ciecierzycy gotuję do miękkości wg. przepisu na opakowaniu. Rozdrabniam ugotowaną i ostudzoną ciecierzycę blenderem, dodaję kminek, 2 łyżki uniwersalnej mąki bezglutenowej oraz pól kostki masła i wszystko wyrabiam na gładką masę. Z masy formuję niewielkie wałeczki, które wkładam do zamrażarki do stwardnienia. Po zamrożeniu kroję je na cienkie krążki, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie solę, a następnie piekę w temperaturze 250 stopni, aż się zrumienią. Ciasteczka są kruche i chrupiące również kilka dni po upieczeniu.
wyszukiwarka
apetyczne
brownie
chleb
ciasteczka
ciasto
deser
granola
klopsiki
krewetki
mąka
musli
obiad
owsianka
papryka faszerowana
pieczywo
pierś z kurczaka
piwo
pizza
płatki
polędwiczki
pralinki
przekąski
restauracja
rurki
ryba
schabowy
sezamki
sos do makaronu
śniadanie
tort
turystyczne
wędlina
zakupy dietetyczne
żeberka
czwartek, 17 marca 2016
SŁONE CIASTECZKA z ciecierzycy
Ok. 200 g suchej ciecierzycy gotuję do miękkości wg. przepisu na opakowaniu. Rozdrabniam ugotowaną i ostudzoną ciecierzycę blenderem, dodaję kminek, 2 łyżki uniwersalnej mąki bezglutenowej oraz pól kostki masła i wszystko wyrabiam na gładką masę. Z masy formuję niewielkie wałeczki, które wkładam do zamrażarki do stwardnienia. Po zamrożeniu kroję je na cienkie krążki, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie solę, a następnie piekę w temperaturze 250 stopni, aż się zrumienią. Ciasteczka są kruche i chrupiące również kilka dni po upieczeniu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz