wyszukiwarka
apetyczne
brownie
chleb
ciasteczka
ciasto
deser
granola
klopsiki
krewetki
mąka
musli
obiad
owsianka
papryka faszerowana
pieczywo
pierś z kurczaka
piwo
pizza
płatki
polędwiczki
pralinki
przekąski
restauracja
rurki
ryba
schabowy
sezamki
sos do makaronu
śniadanie
tort
turystyczne
wędlina
zakupy dietetyczne
żeberka
poniedziałek, 21 marca 2016
SŁODKIE TALARKI z kaszy jaglanej i twarogu
Gotuję ok 100g kaszy jaglanej wg przepisu na opakowaniu. Miękką i ostudzoną kaszę rozdrabniam blenderem, dodaję ok 200g twarogu, pół kostki masła, 2 łyżki uniwersalnej mąki bezglutenowej, 1 łyżeczkę bezglutenowego proszku do pieczenia i wszystko razem miksuję na gładką masę. Z masy formuję wałeczki, które wkładam do zamrażarki do stwardnienia. Następnie kroję je na możliwie cienkie krążki, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypuję gruboziarnistym cukrem. Piekę na rumiano, ok. 45 minut.
Najlepiej smakują zaraz po upieczeniu, kiedy są jeszcze ciepłe i pachnące.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz