niedziela, 13 marca 2016

PIERŚ Z KURCZAKA z szynką parmeńską




Składniki:
Szynka Delikatna, łagodnie wędzona - Kraina Wędlin
Mozarella tarta - Sotille Gusto
ser typu feta ISLOS - Turek
płatki Corn Flakes - Nestle
Wszystkie produkty można kupić w Biedronce, wg mnie w ich składzie nie ma glutenu.


Pierś z kurczaka  kroję w paski i smażę w panierce z jajka i rozdrobnionych płatków kukurydzianych, a następnie przykrywam plasterkiem szynki w stylu parmeńskiej, posypuję tartą mozarellą i zapiekam w piekarniku.
Pieczone ziemniaczki - po ugotowaniu przekładam ziemniaki na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia, "maluję" pędzelkiem zamoczonym w oliwie i podpiekam. Są o wiele smaczniejsze, niż gotowe ze sklepu.
Do tego moja ulubiona sałatka - pomidorki koktajlowe, oliwki, świeża bazylia, ser typu feta i oliwa.
Fasolka szparagowa oczywiście z dodatkiem rozdrobnionych płatków kukurydzianych z masełkiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz