wyszukiwarka
apetyczne
brownie
chleb
ciasteczka
ciasto
deser
granola
klopsiki
krewetki
mąka
musli
obiad
owsianka
papryka faszerowana
pieczywo
pierś z kurczaka
piwo
pizza
płatki
polędwiczki
pralinki
przekąski
restauracja
rurki
ryba
schabowy
sezamki
sos do makaronu
śniadanie
tort
turystyczne
wędlina
zakupy dietetyczne
żeberka
niedziela, 13 marca 2016
PIERŚ Z KURCZAKA z szynką parmeńską
Składniki:
Szynka Delikatna, łagodnie wędzona - Kraina Wędlin
Mozarella tarta - Sotille Gusto
ser typu feta ISLOS - Turek
płatki Corn Flakes - Nestle
Wszystkie produkty można kupić w Biedronce, wg mnie w ich składzie nie ma glutenu.
Pierś z kurczaka kroję w paski i smażę w panierce z jajka i rozdrobnionych płatków kukurydzianych, a następnie przykrywam plasterkiem szynki w stylu parmeńskiej, posypuję tartą mozarellą i zapiekam w piekarniku.
Pieczone ziemniaczki - po ugotowaniu przekładam ziemniaki na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia, "maluję" pędzelkiem zamoczonym w oliwie i podpiekam. Są o wiele smaczniejsze, niż gotowe ze sklepu.
Do tego moja ulubiona sałatka - pomidorki koktajlowe, oliwki, świeża bazylia, ser typu feta i oliwa.
Fasolka szparagowa oczywiście z dodatkiem rozdrobnionych płatków kukurydzianych z masełkiem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz