wyszukiwarka
apetyczne
brownie
chleb
ciasteczka
ciasto
deser
granola
klopsiki
krewetki
mąka
musli
obiad
owsianka
papryka faszerowana
pieczywo
pierś z kurczaka
piwo
pizza
płatki
polędwiczki
pralinki
przekąski
restauracja
rurki
ryba
schabowy
sezamki
sos do makaronu
śniadanie
tort
turystyczne
wędlina
zakupy dietetyczne
żeberka
wtorek, 15 marca 2016
MĄKA bezglutenowa
Firma Radix-Bis produkuje mąkę kukurydzianą (ok. 3 zł za 450g) i mąkę owsianą (ok. 10 zł za 450g), oznaczone na opakowaniu jako produkt bezglutenowy. Kupuję je w osiedlowym sklepie spożywczym.
Mąka owsiana świetnie się sprawdza do zagęszczania zup i sosów.
Kukurydzianą używam do smażenia ryb oraz jako dodatek do innych mąk w wypiekach.
W Rossmannie kupuję natomiast mąkę firmy Schar - universal mix. Często jest w promocji po ok. 5 zł za opak. 500 g. Jak sama nazwa wskazuje jest to mieszanka do wszelkich zastosowań. Wychodzą z niej np. smaczne placuszki i naleśniki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz