wyszukiwarka
apetyczne
brownie
chleb
ciasteczka
ciasto
deser
granola
klopsiki
krewetki
mąka
musli
obiad
owsianka
papryka faszerowana
pieczywo
pierś z kurczaka
piwo
pizza
płatki
polędwiczki
pralinki
przekąski
restauracja
rurki
ryba
schabowy
sezamki
sos do makaronu
śniadanie
tort
turystyczne
wędlina
zakupy dietetyczne
żeberka
niedziela, 20 marca 2016
POLĘDWICZKI wieprzowe z borowikami
Polędwiczkę kroję na cienkie plastry, każdy obsmażam krótko z obydwu stron na patelni teflonowej (bez dodawania tłuszczu). Kilka suszonych borowików zalewam wrzątkiem, po odcedzeniu kroję na kawałki i duszę do miękkości razem z mięsem w niewielkiej ilości wody. Doprawiam solą, pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego (Dary Natury). Jeśli sos wyjdzie zbyt wodnisty, zagęszczam go odrobiną mąki z amarantusa lub owsianej.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz