wyszukiwarka
apetyczne
brownie
chleb
ciasteczka
ciasto
deser
granola
klopsiki
krewetki
mąka
musli
obiad
owsianka
papryka faszerowana
pieczywo
pierś z kurczaka
piwo
pizza
płatki
polędwiczki
pralinki
przekąski
restauracja
rurki
ryba
schabowy
sezamki
sos do makaronu
śniadanie
tort
turystyczne
wędlina
zakupy dietetyczne
żeberka
piątek, 6 maja 2016
DORSZ z czerwonym pesto zapiekany w papierze ryżowym
Składniki:
kilka filetów z dorsza bez skóry i ości
czerwone pesto (np. Pesto Rosso marki enerBio z Rossmanna)
papier ryżowy (np. z Biedronki HOUSE of ASIA)
Krążek papieru ryżowego zwilżam wodą, następnie kładę na nim filet z dorsza, smaruję pesto i zawijam w kopertę. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekam ok 30 min.
Ryba dzięki tej "osłonce" nie wysusza się, wychodzi soczysta i aromatyczna.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz