środa, 11 maja 2016

PAPRYKA faszerowana





Składniki:
kilka niewielkich czerwonych papryk
0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego
1 jajko
1 woreczek ryżu
sól, pieprz, podlaska przyprawa do mięsa mielonego (Dary Natury)
ser typu feta

Gotuję woreczek ryżu do miękkości. Po przestudzeniu mieszam ryż z mięsem, jajkiem i przyprawami.
Papryki myję i usuwam gniazda nasienne. Wypełniam je farszem i wkładam do piekarnika na ok. 1,5 godz. (temp. ok. 150 st.). Na wierzch gorących papryk układam kawałki sera feta dla zaostrzenia smaku.
Z farszu, który nie zmieścił się do papryk, formuję klopsiki. Następnie obtaczam je w bułce tartej, obsmażam na oleju i wstawiam do piekarnika razem z papryką.
Szparagi posypuję solidnie solą i pieprzem, nacieram lekko olejem i również zapiekam w piekarniku do miękkości.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz