wyszukiwarka
apetyczne
brownie
chleb
ciasteczka
ciasto
deser
granola
klopsiki
krewetki
mąka
musli
obiad
owsianka
papryka faszerowana
pieczywo
pierś z kurczaka
piwo
pizza
płatki
polędwiczki
pralinki
przekąski
restauracja
rurki
ryba
schabowy
sezamki
sos do makaronu
śniadanie
tort
turystyczne
wędlina
zakupy dietetyczne
żeberka
piątek, 13 maja 2016
PSTRĄG pieczony
Nacieram solidnie pstrąga od wewnątrz sola i pieprzem i skrapiam sokiem z cytryny. Następnie wkładam do środka każdej ryby trochę masła (2-3 łyżeczki), układam je w dużym naczyniu żaroodpornym rozcięciem do góry i wstawiam do piekarnika na ok. 45-60 minut, w zależności od wielkości tusz (do zarumienienia).
Szparagi posypuję solidnie solą i pieprzem, nacieram lekko olejem i również zapiekam w piekarniku do miękkości.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz