wyszukiwarka
apetyczne
brownie
chleb
ciasteczka
ciasto
deser
granola
klopsiki
krewetki
mąka
musli
obiad
owsianka
papryka faszerowana
pieczywo
pierś z kurczaka
piwo
pizza
płatki
polędwiczki
pralinki
przekąski
restauracja
rurki
ryba
schabowy
sezamki
sos do makaronu
śniadanie
tort
turystyczne
wędlina
zakupy dietetyczne
żeberka
wtorek, 4 października 2016
bezglutenowe CIASTECZKA MAŚLANE
Składniki:
200 g masła
200 g twarogu
200 g mąki bezglutenowej
(u mnie Mix Universal Schar)
Z powyższych składników wyrabiam ciasto. Jeśli jest zbyt kleiste dodaję więcej mąki. Na tortownicy posypanej mąką formuję z ciasta wałeczki jak na kopytka, a następnie delikatnie kroję je na krążki układam na blaszce. Wałeczki można lekko zamrozić, aby lepiej się kroiły.
Ciasto jest uniwersalne, ostateczny smak ciasteczek zależy od dodatków na wierzchu.
Można posypać np. cukrem, cynamonem, makiem, solą, kminkiem itd.
Ciasteczka piec na rumiano w mocno nagrzanym piekarniku (ok. 30 min)
W każdym wariancie smakowym są pyszne, a najlepsze zaraz po upieczeniu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz