poniedziałek, 26 września 2016

BROWNIE bezglutenowe - CIASTO CZEKOLADOWE bez mąki




Składniki:
2 puszki czerwonej fasoli
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
2 mocno dojrzałe banany
150 g rodzynek
50 g kakao
2 łyżeczki cynamonu
1,5 łyżeczki sody
3 jajka
3 łyżki miodu
migdały do posypania

Fasolę odsączam z zalewy i przepłukuję zimna wodą. Rodzynki zalewam wrzątkiem, po chwili odsączam. 
Fasolę, banany i rodzynki rozdrabniam blenderem na gładką masę. Roztopioną czekoladę i miód oraz pozostałe składniki dodaję do masy i dalej miksuję na gładko.
Przelewam cisto do foremki, posypuję płatkami migdałów i piekę ok. 45 min. w średnio nagrzanym piekarniku.
Wychodzi smakowite, wilgotne brownie. Można jeść bez wyrzutów, bo te składniki to samo zdrowie :-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz